Moa Bursell i nytt vetenskapligt råd

Moa Bursell, docent i sociologi och forskningsledare vid Institutet för framtidsstudier, ingår i Arbetsförmedlingens nybildade vetenskapliga råd som som samlar externa forskare med djupa kunskaper om olika delar av arbetsmarknaden. 

Moa Bursell forskar om etniska stereotyper, etnisk inkludering, exkludering och gränsdragningar på arbetsmarknaden, samt när och var etnisk diskriminering uppstår på arbetsmarknaden. Hon forskar också på om användningen av artificiell intelligens i rekryteringsprocessen kan öka inkluderingen av missgynnade grupper.

I rådet ingår också Lars Calmfors, Lina Aldén, Tommy Andersson, Lena Hensvik och Johan Vikström.

"Analysarbetet är centralt i Arbetsförmedlingens verksamhet. Myndigheten ska löpande ta fram kunskapsunderlag och statistik om arbetsmarknaden och den arbetsmarknadspolitiska verksamheten. Ett vetenskapligt råd gör det lättare att ta del av och tillämpa aktuell forskning. Att Arbetsförmedlingen får in kloka synpunkter från några av de främsta experterna på områden inverkar i hög grad på myndighetens verksamhet," skriver arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande. 

– Jag är glad och tacksam att de här namnkunniga experterna vill vara med och hjälpa oss att utveckla verksamheten, säger Eva Samakovlis, analysdirektör på Arbetsförmedlingen, i pressmeddelandet. 

 

 

Relaterat material