Pressrum

Vill du ha hjälp med att hitta en forskare för intervju eller föreläsning, kontakta vår kommunikatör Henric Karlsson, tel: 08-402 12 36 eller henric.karlsson@iffs.se så guidar han dig.

Aktuellt just nu

Det nya politiska landskapet

Genom att GAL-TAN-dimensionen håller på att införlivas i vänster- och högerdimensionen, håller det politiska landskapet på att omdefinieras i svensk politik. Nyligen var professorn i statsvetenskap, Henrik Ekengren Oscarsson hos oss för ett samtal med Gustaf Arrhenius. Se hela seminariet på vår Youtubekanal.

Flygskam, barnskam, tågskryt

I Almedalen hölls ett seminarium med forskarna Gustaf Arrhenius och Kimberley Nicholas om vad det egentligen är rimligast att prata om när det gäller klimatkrisen; individens roll eller strukturernas.

Pressmeddelanden

31 januari 2020

Gratis författare till alla universitet – så ska forskartexterna bli bättre

Efter en uppmärksammad serie workshops om skrivande för forskare vid Uppsala universitet med författaren Magnus Linton, ges nu fler forskare möjlighet att utveckla sin förmåga att skriva för en bredare publik.
Läs mer
26 november 2019

Teaterchefen genomlyst i nytt forskningsprojekt

I projektet "Uppdrag: Kontnärlig chef" ska Carolina Frände studera informalitet, makt och estetik i den laddade skärningspunkten mellan chefskap och konstnärskap i genomlysning av teaterchefsrollen.
Läs mer
25 september 2019

AI-center startar i Stockholm

Institutet för framtidsstudier startar ett nytt forskningscenter för studier av hur artificiell intelligens och autonoma system påverkar samhälle, beteenden och arbetsmarknad.
Läs mer
26 augusti 2019

Så kan moralisk och politisk utveckling förutsägas

Hur kommer det sig att dagens konservativa är mer liberala i många värderingsfrågor än gårdagens liberaler? Ny studie presenterar modell som kan förutsäga moralisk och politisk utveckling.
Läs mer

Pressbilder

Licens Vid användning bör fotografens namn framgå. Bilderna får beskäras men inte förvanskas eller på annat sätt manipuleras.

Gustaf Arrhenius

Fotograf: Sara Moritz
Bildmått: 3744x5616, jpg
Ladda ner

Bi Puranen

Fotograf: Peter Sjödin
Bildmått: 2003x2195, jpg
Ladda ner

Anders Ekholm

Fotograf: Lena Dahlström
Bildmått: 1181x1866, jpg
Ladda ner