Pressrum

Vill du ha hjälp med att hitta en forskare för intervju eller föreläsning, kontakta vår kommunikatör Henric Karlsson, tel: 08-402 12 36 eller henric.karlsson@iffs.se så guidar han dig.

Aktuellt just nu

Det nya politiska landskapet

Genom att GAL-TAN-dimensionen håller på att införlivas i vänster- och högerdimensionen, håller det politiska landskapet på att omdefinieras i svensk politik. Nyligen var professorn i statsvetenskap, Henrik Ekengren Oscarsson hos oss för ett samtal med Gustaf Arrhenius. Se hela seminariet på vår Youtubekanal.

Flygskam, barnskam, tågskryt

I Almedalen hölls ett seminarium med forskarna Gustaf Arrhenius och Kimberley Nicholas om vad det egentligen är rimligast att prata om när det gäller klimatkrisen; individens roll eller strukturernas.

Ny undersökning: Migranters värderingar mått på integration

World Values Survey har utökat sin undersökning av svenskars värderingar att omfatta ett större urval migranter i Sverige för att undersöka den subjektiva integrationen.

Pressmeddelanden

Teaterchefen genomlyst i nytt forskningsprojekt

26 november 2019
I projektet "Uppdrag: Kontnärlig chef" ska Carolina Frände studera informalitet, makt och estetik i den laddade skärningspunkten mellan chefskap och konstnärskap i genomlysning av teaterchefsrollen.
Läs mer

AI-center startar i Stockholm

25 september 2019
Institutet för framtidsstudier startar ett nytt forskningscenter för studier av hur artificiell intelligens och autonoma system påverkar samhälle, beteenden och arbetsmarknad.
Läs mer

Pressbilder

Bi Puranen

Fotograf: Peter Sjödin
Licens: Vid användning bör fotografens namn framgå. Bilderna får beskäras men inte förvanskas eller på annat sätt manipuleras.
Bildmått: 2003x2195
Format: jpg

Gustaf Arrhenius

Fotograf: Sara Moritz
Licens: Vid användning bör fotografens namn framgå. Bilderna får beskäras men inte förvanskas eller på annat sätt manipuleras.
Bildmått: 3744x5616
Format: jpg

Anders Ekholm

Fotograf: Lena Dahlström
Licens: Vid användning bör fotografens namn anges.
Bildmått: 1181x1866
Format: jpg