Pressrum

Vill du ha hjälp med att hitta en forskare för intervju eller föreläsning, kontakta vår kommunikatör Henric Karlsson, tel: 08-402 12 36 eller henric.karlsson@iffs.se så guidar han dig.

Aktuellt just nu

Flygskam, barnskam, tågskryt

I Almedalen hölls ett seminarium med forskarna Gustaf Arrhenius och Kimberley Nicholas om vad det egentligen är rimligast att prata om när det gäller klimatkrisen; individens roll eller strukturernas.

Ny undersökning: Migranters värderingar mått på integration

World Values Survey har utökat sin undersökning av svenskars värderingar att omfatta ett större urval migranter i Sverige för att undersöka den subjektiva integrationen.

Pressmeddelanden

Ny rapport om vad som förenar Sverigedemokraternas väljare

28 juni 2018
I en ny rapport jämförs Sverigedemokraternas, Moderaternas och Socialdemokraternas väljare med avseende på en rad olika faktorer, bland annat vad gäller värderingar på olika områden.
Läs mer

Ny studie av väljare som lämnat Socialdemokraterna för Sverigedemokraterna

17 maj 2018
På några år har Sverigedemokraterna vuxit till att bli ett av Sveriges största riksdagspartier men mycket är fortfarande okänt om deras väljare. Flertalet av dem kommer från Socialdemokraterna och Moderaterna.
Läs mer

Pressbilder

Bi Puranen

Fotograf: Peter Sjödin
Licens: Vid användning bör fotografens namn framgå. Bilderna får beskäras men inte förvanskas eller på annat sätt manipuleras.
Bildmått: 2003x2195
Format: jpg

Gustaf Arrhenius

Fotograf: Sara Moritz
Licens: Vid användning bör fotografens namn framgå. Bilderna får beskäras men inte förvanskas eller på annat sätt manipuleras.
Bildmått: 3744x5616
Format: jpg

Anders Ekholm

Fotograf: Lena Dahlström
Licens: Vid användning bör fotografens namn anges.
Bildmått: 1181x1866
Format: jpg