Tillgänglighet

Lyssna på webbplatsen

Vi använder oss av hjälpmedlet ”Talande webb” för uppläsning av innehåll på webbplatsen.

Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3, förstorar texten och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser. Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor, Mac och PC utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator. Talande Webb är gratis för dig som användare.

Du når funktionen via länken "Aktivera talande webb" som finns i huvudmenyn. När du klickar på den öppnas ett verktygsfält som gör att du kan peka och få menyer och innehåll uppläst, samtidigt som du får en visuell återkoppling.
Läs mer om hur talande webb fungerar på funkaportalen.se

Kontraster, teckensnitt och textstorlek

Du kan ändra kontraster, teckensnitt och textstorlek. Om du tycker texten på sidorna är för liten eller för stor kan du enkelt ändra den med din webbläsares inbyggda funktioner. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. I annat fall hittar du alternativ för att ändra textstorleken i webbläsarens meny.

Lättläst

Vissa delar av webbplatsen med grundläggande information har översatts till lättläst svenska. Det är en text med samma innehåll som de andra sidorna, men andra ord används för att texten ska vara enklare att förstå. Du hittar länken Lättläst i huvudmenyn.
Till den lättlästa webbplatsen

På engelska

Större delen av informationen på svenska finns även på den engelska webbplatsen. Det är lätt att skifta mellan språken så att man når motsvarande sida genom att använda respektive flagga i huvudmenyn.
Länk till den engelska webbplatsen

Nedladdning av filer

Våra publikationer är i pdf-format. För att öppna pdf-filer krävs programvaran Acrobat Adobe Reader som är gratis och kan laddas ner hos leverantören.
Ladda ner Acrobat Adobe Reader.