"Ryssland har inte totalmobiliserat" - Katarina Engberg analyserar kriget

"I den delen av befolkningen som tror på Putin har man uppväckt känslan av att vara hotad av väst, men i längden är det här oerhört svårt att sälja in. Särskilt som det handlar om ett broderfolk." I Dagens Nyheters podd Studio DN Special, analyserar Katarina Engberg, senior rådgivare på Sieps och affilierad forskare vid Institutet för framtidsstudier krigets läge just nu, det inhemska stödet och Putins beslutsfattande krets.

"Det är ett temporärt dödläge. Just nu är Ryssland tvingad till omgrupperingar och det är det Ukrainska motståndet som tvingat fram pausen. Men Ryssland har inte totalmobiliserat eftersom de alltid måste ta med i beräkningen att det här kan sprida sig till en konfrontation med Nato. Så de har strategiska reserver som de inte kan sätta in, särskilt inte som de säger att det här är en begränsad militär operation. Men det är klart att de kan fylla på och i nästa fas får vi se om de kan fylla på så pass mycket att de kan utmatta det Ukrainska motståndet," säger Katarina Engberg till DN.

Lyssna på podden här: https://www.podplay.com/podcasts/studio-dn-11498/episodes/special-kriget-gar-inte-rysslands-vag-men-nar-tar-det-slut-87661712

Relaterat material