Öva demokrati på Dramaten

Dramaten och Institutet för framtidsstudier bjuder in allmänheten till att öva demokrati på Dramaten. I två publika workshops ställs deltagarna inför demokratins svårigheter och dilemman. 

I den första delen i vad som har fått namnet Performance Workshop: Skapa demokrati  utforskar deltagarna vilka utmaningar man kan stöta på när man försöker bygga en demokrati från grunden. I den andra delen Performance Workshop: Öva demokrati  tar sig deltagarna an frågan om det finns sätt att utveckla demokratin.

– Vi bjuder in till samtal om hur demokratiska beslut tas. Det är också intressant att upptäcka vilka regler och ramar som möjliggör och vilka som begränsar vilka beslut som kan tas inom gruppen. I föreställningen ställs publiken konkret inför demokratins utmaningar och måste tillsammans lösa dessa med de verktyg som de själva skapar, säger Jörgen Dahlqvist, regissör. 

Projektet är framtaget i samarbete med Institutet för framtidsstudier och ingår forsknings- och utvecklingsarbetet kring nya sceniska berättarformat på Teaterhögskolan i Malmö. Varje workshop ges vid tio tillfällen. 

Medverkande:
Victor Iván och Julia Marko-Nord. 

Koncept, text och regi:
Jörgen Dahqvist och Fredrik Haller.

Biljetter: Performance Workshop: Skapa demokrati, premiär 7 oktober, Dramatenbaren.
Biljetter: Performance Workshop: Öva demokrati, premiär 17 november, Dramatenbaren.

 

Relaterat material