The New World - ny podd tillsammans med Aftonbladet Kultur

Karin Pettersson, Martin Hägglund, Georg Diez

Tillsammans med Aftonbladet Kultur lanserar Institutet för framtidsstudier idag The New World - en poddserie där du möter tänkare som gjort stora avtryck i frågor som rör vår gemensamma framtid.    

Programledare är Karin Pettersson, kulturchef på Aftonbladet och Georg Diez, tidigare journalist på bland annat Der Spiegel i Tyskland, nu redaktör på The New Institute i Hamburg.  

- Vi är glada över att nu kunna sjösätta samarbetet mellan Institutet för framtidsstudier och Aftonbladet Kultur kring den här framtidspodden. Gäster kommer att vara ledande forskare och tänkare på områden som klimat, demokrati, AI och andra brännande framtidsfrågor. Genom samarbetet kan vi förena Institutet för framtidsstudiers internationella nätverk av framtidsforskare med Karin Petterssons och Georg Dietz breda nätverk, och dessutom sprida podden till en större publik än vad vi normalt hade nått på institutet, säger Staffan Julén, kommunikationschef på Institutet för framtidsstudier. 

Podden kommer omväxlande att göras på engelska och svenska. 

I första avsnittet intervjuas Martin Hägglund, svensk filosof och professor på Yale i USA, vars bok This life gjort succé i stora delar av världen. Boken kommer nu på svenska (Vårt enda liv). 

 

Relaterat material