Amir Rostami Årets Trygghetsambassadör 2023

Amir Rostami, professor i kriminologi och forskare vid Institutet för framtidsstudier har utsetts till Årets Trygghetsambassadör 2023. Han får utmärkelsen bland annat för sitt arbete som regeringens utredare mot välfärdsbrott.

Motiveringen lyder: 

”Kriminologen, sociologen och forskaren Amir Rostami har en imponerande karriär som tog sin början i polisyrket 2004. Hans gärning har kantats av polisiärt fält- och utvecklingsarbete, men också haft en stark utveckling på ett intellektuellt och akademiskt plan. Det har bland annat renderat i en professorsutnämning vid Högskolan i Gävle samt en mängd internationella utnämningar. Amirs forskargärning och meritförteckning förtjänar i sig en utmärkelse, men det är för det gedigna arbetet som regeringens utsedda utredare mot välfärdsbrott och den levererade bidragsbrottsutredningen som han mycket välförtjänt utses till Årets Trygghetsambassadör 2023”.

– Jag uppskattar verkligen den här utmärkelsen på ett personligt plan, men bakom arbetet med bidragsbrottsutredningen finns många medarbetare. Det är ett ju lagarbete, sa Amir Rostami vid prisutdelningen. 

Det är tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle samt publikationen SecurityUser.com som sedan 2011 utser Årets Trygghetsambassadör. Utmärkelsen vill premiera personer som medverkar till att lyfta trygghetsfrågor i samhället eller med konkreta åtgärder bidrar till effektivare brottsbekämpning och därmed också ett tryggare samhälle.

Bland tidigare mottagare av priset märks bland andra Leif GW Person, Johan Pehrson, Björn Eriksson, Magnus Ranstorp, Hanna Kjöller, Morgan Johansson, Anne-Marie Eklund Lövinder och Jale Poljarevius.

 

 

Relaterat material