Hoppa till innehållet

Vi söker en vikarierande kommunikatör

Vår kommunikatör ska vara tjänstledig i höst och vi rekryterar nu en vikarie som kan överlappa bortovaron. Tjänsten sträcker sig till sista januari 2020 och börjar enligt överenskommelse men senast första juni 2019. 

Institutet för Framtidsstudier är en fristående forskningsstiftelse som har två uppdrag; att bedriva forskning med framtidsperspektiv och att stimulera en öppen och bred diskussion om framtida hot och möjligheter i samhällsutvecklingen. Verksamheten omfattar idag ett kansli om 10 personer där kommunikatören ingår, och ca 80 forskare som ägnar hela eller delar av sin arbetstid på institutet som ligger centralt nära Hötorget i Stockholm.

Kommunikatören är den enda i organisationen som arbetar med kommunikation på heltid. Kommunikationsfunktionen omfattar dock även deltidsarbete för en kommunikationschef, en VD-assistent som även ansvarar för underhåll och utveckling av webbplatsen, en skribent, en administrativ assistent och en forskningsassistent.

Arbetsbeskrivning

Kommunikatörens övergripande uppgift är att bidra till institutets uppdrag att stimulera en öppen och bred diskussion om framtiden, och att sprida information om den forskning som pågår på institutet. Kommunikatören arbetar framför allt med kommunikation ämnad för en publik utanför akademien, stöttar forskarna i deras kommunikationsarbete, och fungerar som kontaktperson för externa intressenter. Arbetet innebär att göra målgruppsanalyser, kanalval och arbeta med kommunikationsinsatser från idé till uppföljning såväl självständigt som i samarbete med kollegor och samarbetspartners. Du rapporterar till kommunikationschefen.

Tjänsten är ett vikariat på 100 % som varar i minst 8 månader, längre om tillträdet kan ske tidigare än 1 juni.

Kvalifikationer

Du behöver vara van vid att arbeta både strategiskt och operativt och såväl ta initiativ till, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser. Du behöver ha erfarenhet av att självständigt projektleda kommunikationsprojekt med såväl interna som externa och upphandlade resurser.

Som person behöver du tycka om att vara omvärldsbevakare eftersom du måste ha bra koll på den forskning som sker internt och samtidigt hålla ett öga på den offentliga debatten. Du är hjälpsam och serviceinriktad och finner det naturligt att samarbeta med såväl forskarna som med kollegorna i kansliet för att förbättra verksamheten.

För att söka tjänsten måste du uppfylla följande krav:

 • Minst två års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör med brett ansvarsområde.
 • Akademisk utbildning, företrädesvis i medie- och kommunikationsvetenskap.
 • Erfarenhet av att arbeta i en mindre organisation.
 • Erfarenhet av att begripliggöra komplicerad information.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och erfarenhet av att redigera andras texter.
 • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av att arbeta i webbpubliceringsverktyg.
 • Grundläggande kunskaper i Photoshop och Indesign.

Vi tar också hänsyn till följande:

 • Erfarenhet av att arbeta i en akademisk miljö.
 • Erfarenhet av att arbeta med sociala medier.
 • Erfarenhet av att arbeta med dokumentation i ljud och film.

Ansökan

Sänd din ansökan till jobs@iffs.se senast måndag 25 mars, 2019, och märk ditt mail med ”Kommunikatör vikariat”.

Kontakt

För mer information, kontakta Staffan Julén eller Erika Karlsson.

Vi ser gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

För den här rekryteringen har vi det rekryteringsstöd vi behöver och undanber oss kontakt i det ärendet.

Institutet för Framtidsstudier bedriver tvärvetenskaplig forskning om frågor som är viktiga för framtiden, och deltar i det offentliga samtalet med sina seminarie- och publikationsverksamhet. VD är Gustaf Arrhenius, professor i praktisk filosofi.