Forskningsassistent sökes till projekt om etnisk diskriminering

Sista ansökningsdag: 2017-01-02

Vi söker en forskningsassistent på heltid till två forskningsprojektet med experimentella ansatser som handlar om etnisk diskriminering på arbetsmarknaden och inom välfärden.

Arbetsuppgifter
Arbetet som forskningsassistent vid de aktuella forskningsprojekteten består i att förbereda, genomföra, administrera och sammanställa projektens datainsamlingar. Grundarbete med empiriska data, såsom inmatning, att producera och tolka statistiska redovisningar ingår i arbetsuppgifterna liksom databearbetningar, och allmänna assistentuppgifter. Arbete med att utforma och administrera on-line surveys (vilket innefattar enklare programmeringsarbete) ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning, exempelvis inom sociologi, nationalekonomi, psykologi eller annan relevant utbildningsinriktning. Du är intresserad av samhällsfrågor och samhällsvetenskaplig teori, är van att hantera ordbehandlingsprogram och uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Du är van att hantera data med statistikprogram, t.ex. SPSS, STATA eller R. Du kan utföra grundläggande programmeringsarbete eller har lätt att lära dig detta. Du har god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt samt är en noggrann administratör.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till ett år med möjlig förlängning i ytterligare ett år. Tillträde 2017-02-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar
Närmare information om anställningen lämnas av fil.dr. Moa Bursell, tfn 08-4021219, moa.bursell@iffs.se, professor Magnus Bygren, magnus.bygren@sociology.su.se, och docent Pontus Strimling, pontus.strimling@iffs.se

Institutet för framtidsstudier strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan
Skicka endast personligt brev och CV i ansökan. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan, märkt med din ansökan, senast den 2 januari 2017 till e-postadress: jobs@iffs.se

eller skicka den per post till:

Institutet för framtidsstudier
Box 591
101 31 STOCKHOLM

Handlingar som skickas elektroniskt bör vara i Word- eller pdf-format. Referens: RS-VR.

 

Institutet för framtidsstudier (IF) bedriver policyrelevant tvärvetenskaplig forskning kring viktiga framtidsfrågor och medverkar i det offentliga samtalet med sin seminarie- och publikationsverksamhet. Institutet ligger på Holländargatan 13, Stockholm.