"Det är tungt och ondskefullt på många sätt" - Tipping Point i DN

"Verket är en sexton meter bred och nio meter hög mobil som kan snurra i alla väderstreck och har armar som vippar. Det rymmer bland annat en svart ”problempunkt” som levererar strimlade forskningsrapporter ur en liten lucka ibland." Dagens Nyheter skriver om konstverket Tipping Point och seminarieserien som bland andra IFFS arrangerar på Liljevalchs konsthall i samband med utställningen. 

Skulpturen håller just nu på att resas i Galärparken på Djurgården. I samband med seminariet arrangeras även en seminarieserie på Liljevalchs konsthall där forskare, dokumentärfilmare, konstnärer och aktivister belyser klimatkrisens ljus och mörker. All information här: iffs.se/tippingpoints.

"Deras jättelika konstverk vid Galärparken är byggt i bland annat aluminium.

– Det är tungt och ondskefullt på många sätt, säger Mats Bigert. Och det väcker ju frågan när man talar om klimat och hållbarhet om det är värt att göra sådana här projekt för att belysa frågan.

Mats Bigert och Lars Bergströms väldiga konstpjäs är skapat i samarbete med bland annat forskare. Det är inriktat på filosofiska, psykologiska och sociala frågor kring den pågående klimatförändringen," skriver Dagens Nyheter.

 

 

Relaterat material