Öppet seminarium

Samtidsarenan: Det organiserade kriminella våldet. Om verklighet, mediebild och konsekvenser

Datum: 4 december 2020
Tid: 11:00-11:45

Hur ser utvecklingen av våld, extremism och organiserad brottslighet ut idag, och vilka är dess konsekvenser? Hur skildras detta våld i media, och vilka journalistiska överväganden ligger bakom rapporteringen av brottslighet och extremism? Hur ser samspelet forskning, journalistik och politik ut när det gäller våldsbrottslighet och har den förändrats? Dessa frågor står i centrum för detta samtal mellan forskare och journalister.  

Medverkande: 
Joakim Palmkvist, kriminalreporter
Petter Beckman, projektutvecklare och redaktör #ettSthlm/Mitt I
Tina Askanius, docent i medie- och kommunikationsvetenskap
Jerzy Sarnecki, professor emeritus i kriminologi

Moderator: Cecilia Garme

Samtidsarenan
Samtidsarenan är en sektoröverskridande plattform och är ett initiativ av kommunikations- och produktionskontoret Bohm Bohm Room. Den 4 december 2020 mellan kl. 8.15 - 17.15 intar Samtidsarenan nyöppnade Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Programmet livesänds via Kulturhuset Stadsteaterns digitala kanaler och Samtidsarenans hemsida. Fullständigt program hittar du här.    

Klicka här för att komma till livesändningen    
---------------------------------------------------------------

Institutet för framtidsstudier står för ytterligare en punkt under dagen: 

10.00 -10.45
Riskerna med AI-Hype
Vår samtida diskussion om AI präglas av hype och ogrundade påståenden om vad AI kan göra. Det är tyvärr inte harmlöst. AI är en kraftfull teknologi som kan göra mycket nytta, men det finns en risk att vi orsakar stora problem om vi inte har en klar bild av dess begränsningar. Detta kommer vi att gräva djupare i med en presentation från Karim Jebari, doktor i filosofi.  

Medverkande: Karim Jebari, doktor i filosofi, Institutet för framtidsstudier  


Tidigare aktiviteter och dokumentation