Öppet seminarium

Frukostseminarium: Folk, stat, union - kriget i Ukraina och folkrätten, sanktionerna och EUs roll

Datum: 28 april 2022
Tid: 08:00-09:45

Plats: Institutet för framtidsstudier, Holländargatan 13, Stockholm, eller online.

Registrering:
Anmäl dig här för att vara med på plats
Anmäl dig här för att vara med online

Välkommen till ett frukostseminarium med korta föredrag och paneldiskussion om Rysslands krig i Ukraina.Tre forskare inom konflikt och internationell rätt ger perspektiv på sanktionerna mot Ryssland, om reaktionerna på kriget från EU och länder i den postkoloniala världen, och om möjligheterna att ställa ansvariga till svars för krigsförbrytelser.

Frukostfralla och kaffe från klockan 8:00, presentationerna börjar klockan 8:30.

Forskare:
Joakim Kreutz, docent i statsvetenskap vid Uppsala universitet och forskare vid The Sanctions Program, Institutionen för freds- och konfliktkunskap, Uppsala universitet
Katarina Engberg, doktor i fred- och konfliktkunskap vid Uppsala universitet, knuten till Svenska institutet för europapolitiska studier, Utrikespolitiska Institutet och Institutet för framtidsstudier.
Pål Wrange, professor i folkrätt vid Stockholms universitet samt föreståndare för Stockholm Centre for International Law and Justice.

Moderator:
Ludvig Beckman, författare till den aktuella boken ”All makt åt folket” samt professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet och Institutet för framtidsstudier.


Tidigare aktiviteter och dokumentation