Öppet seminarium

Framtidsfokus: Är världen redo för demokrati?

Datum: 31 oktober 2013
Tid: 13.00–16.00

World Values Survey har fått in nya data om människors värderingar i Mellanöstern, Centralasien och Asien. På seminariet tittar vi på hur de ser på demokrati.

Mellan 2012 och 2014 genomförs den 6:e intervjuomgången i världens mest omfattande värderingsundersökning, World Values Survey, som pågått sedan 1981. Samma frågor om drömmar, ideal, livsstil och samhällsförändring ställs till ett urval av drygt 90 procent av jordens befolkning. Vid detta seminarium kommer vi att presentera resultat från flera länder i Mellanöstern, Centralasien och Afrika, och fokus ligger på demokratiutvecklingen.

Hur ser medborgarna i till exempel Egypten på möjligheterna till demokrati; går det att göra sin röst hörd inom rådande system eller har vi i väst en för naiv syn på demokratins möjligheter? Hur skiljer sig deras syn från den som presenteras i media? Och hur ser de på sin egen framtid? Dessa frågor diskuteras vid seminariet med ett antal namnkunniga samhällsdebattörer och forskare. Seminariet kommer att hållas på omväxlande engelska och svenska.

Tid: 31 oktober, kl. 13.30–16.00. Fika finns kl. 13.00–13.30.
Plats: Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57A i Stockholm

Läs mer i inbjudan

 


Dokumentation

Tidigare aktiviteter och dokumentation