Öppet seminarium

Hur ska vi jobba och leva i en automatiserad värld?

Datum: 17 mars 2017
Tid: 12:30–17:00

Tillsammans med Arbetets museum och Tekniska museet bjuder vi in till ett seminarium om robotar, digitalisering och nya logiker. Seminariet utgör starten på ett projekt som bland annat kommer att resultera i en utställning.

Robotisering och autonoma system förändrar arbetslivet och vår vardag. Helt nya möjligheter öppnar sig när samhällets grundläggande spelregler utmanas. Hur ska vi agera för att dra nytta av förändringarna? Behöver vi ens jobba i framtiden? Och vad händer med gränsen mellan människa/maskin?

Den 17 mars bjuder vi in till ett seminarium där vi vill fånga in vad som engagerar olika aktörer i de här viktiga frågorna. Möt också en robot som håller försvarstal om att vi inte behöver vara rädda för tekniken. 

Seminariet är starten på ett projekt där mötet mellan näringsliv, fackförbund, forskare, yrkesverksamma och ungdomar ska ge unik kunskap om hur vi ska navigera i framtidens automatiserade värld. Vi hoppas att du eller någon kollega vill delta 17 mars – för att både bli inspirerad och bidra med synpunkter inför de nya utställningar vi planerar på våra museer för att få igång det demokratiska samtalet om den nya tekniken.

Tid: Fredag 17 mars kl. 12.30–17.00 
Plats: Tekniska museet i Stockholm

Seminariet är kostnadsfritt men platserna är begränsade. Läs hela programmet och registrera dig här.

 

Välkommen! 

Peter Skogh, Tekniska museet

Niklas Cserhalmi, Arbetets museum

Anders Ekholm, Institutet för framtidsstudier


Tidigare aktiviteter och dokumentation