Öppet seminarium

Ambiguitetens betydelse för konsten, kulturen och samhället

Datum: 15 augusti 2020
Tid: 19:30-21:30

Var: Rikstolvan i Järrestad, vägbeskrivning -->>

Pris: 100 sek (10% rabatt för medlemmar)

Boka biljett -->> 

Platser måste förbokas eftersom antal platser på innergården, pga Covid-19, är starkt begränsade.

Samtal mellan Carl Tham och Folke Tersman.

Arrangör: Rikstolvan i samarbete med Institutet för framtidsstudier.

En del av samtidskonsten är så öppen för tolkningar att den riskerar att bli betydelselös. Annan, aktivistisk konst präglas av entydiga budskap som utesluter alternativa förståelser. Enligt Thomas Bauer, professor i islamkunskap i Münster, skapas den mest intressanta och berikande konsten mellan dessa ytterligheter, i ett fält som kännetecknas av mångtydighet och ambiguitet. Det är kring ambiguitetens betydelse för konsten, kulturen och samhället i stort som samtalet skall handla, särskilt mot bakgrund av de ökande krav på entydighet och autenticitet som kan märkas i vår tid.

Carl Tham, f.d. utbildningsminister och chef för Sida. Carl har under åren sysslat mycket med kulturpolitik bl.a. genom att ha varit ordförande i Konstnärsnämnden och Statens Konstråd. Författare till "Ett kulturlyft för Sverige" (2013).

Folke Tersman, stf. vd vid Institutet för framtidsstudier och professor i filosofi vid Uppsala universitet. Folke är aktuell som författare (tillsammans med Torbjörn Tännsjö) till boken ”Folk och vilja. Ett försvar för demokratin”, som kommer på bokförlaget Fri Tanke i september 2020.


Tidigare aktiviteter och dokumentation