Öppet seminarium

The Future of Work

Datum: 14 oktober 2013
Tid: 13.00–15.00

The future of work: the paradox of increased  team production and greater inequality in pay in the knowledge economy

Välkommen till ett seminarium där vi tar ett vidare grepp om framtidens arbete. Den framstående forskaren Richard B. Freeman är inbjuden för att tala om det han ser som stora utmaningar på området. Det kommer bland annat att handla om motsättningen som finns mellan den trend som går mot ökat samarbete och kollektiva insatser å ena sidan, och viljan att lyfta fram superstjärnor och ge enstaka individer stora belöningar  å den andra. Denna motsättning för idag med sig märkligt stora skillnader i lön som inte tycks hänga ihop med hur arbetet utförs. Andra saker som kommer att diskuteras är vem det är som "äger" resultat, hur vi använder oss av ny teknologi och hur arbetet fördelas i en alltmer gränslös värld.

Medverkar på seminariet gör också Lena Sommestad, politiker, forskare och tidigare VD för Institutet för Framtidsstudier, och Åke Sandberg, forskare och tidigare på Arbetslivsinstitutet. Samtalet leds av författaren och journalisten Göran Rosenberg.

Seminariet kommer att hållas på engelska. Seminariet kommer att spelas in och finnas tillgängligt här på webbplatsen i efterhand.

Plats: Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2 i Stockholm
Tid: 13.00–15.30 inklusive ett kort avslutande mingel

Läs mer i inbjudan

Det här är det första seminariet i serien "The Future of..." där vi tar ett större grepp om några av de stora framtidsfrågorna. Läs mer om serien

 


Dokumentation

Tidigare aktiviteter och dokumentation