Webbplatspolicy

I maj 2018 infördes GDPR, en ny viktig reglering inom EU för dataskydd som ersätter personuppgifts-lagen (PUL). GDPR innebär större rättigheter för dig att bestämma hur dina personuppgifter hanteras. Bland annat innebär det att vi behöver ditt samtycke för att behandla dina personliga data.

Personuppgiftsansvar

Institutet för Framtidsstudier är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på denna webbplats och vi värnar om säkerhet och integritet vid vår personuppgiftsbehandling. Institutet för Framtidsstudier följer Dataskyddsförordningen så att Du som är registrerad kan:

Begäran skickas via e-post till [email protected].

På vår webbplats samlar vi personuppgifter i följande tjänster:

  1. Prenumeration m.m.

    Personuppgifter (namn, eventuell organisation, e-postadress) som lämnas i samband med prenumeration av vårt nyhetsbrev och/eller inbjudningar till seminarier sparas enbart för användning av oss för respektive ändamål. Vi plockar regelbundet bort alla uppgifter om de personer som har valt att avanmäla sig.

    Vid anmälan till seminarier sparas personuppgifterna bara så länge som det krävs för administration av dessa, såsom utdrag av deltagarlistor, utskick av eventuell utvärdering och annat efterarbete.

    När seminarier sker i samarbete med andra organisationer (vilket då tydligt framgår i informationen om seminariet) kan personuppgifterna visas för dessa – dock endast för påsyn, aldrig för användning. Vi delar aldrig med oss av personuppgifter till obehöriga och aldrig för användning av tredje part.

    När du beställer vårt nyhetsbrev via vår hemsida, per telefon eller brev blir du en prenumerant hos oss. De personuppgifter som du lämnar registreras hos oss och används för administration av din beställning. Uppgifterna du lämnar i samband med prenumerationen av vårt nyhetsbrev kan också komma att användas för uppföljning och utveckling av Institutet för Framtidsstudiers kommunikationsverksamhet.

  2. Ansöka om anställning

När du söker lediga tjänster, skickar in intresseförfrågningar avseende anställning hos oss eller vill bli kontaktad av oss, använder vi dina personuppgifter endast för det ändamål för vilka du lämnat dem. Personuppgifter som lämnas i samband med intresseförfrågningar avseende anställning hos oss och jobbansökningar sparas och gallras enligt arkivlagens bestämmelser.