Institutet för framtidsstudier är ett självständigt forskningsinstitut med fokus på framtidsfrågor.

Nyheter

Nyheter / 22 augusti, 2016

Institutet för framtidsstudier söker supporttekniker för uppdrag på deltid

Vi behöver en IT-tekniker som kan ge oss IT-support ca två dagar i veckan, och som gärna har förkunskaper i statistikprogrammen Stata och R. Arbetsuppgifter I rollen som IT-tekniker kommer du att arbeta ca två dagar i veckan och ge institutets användar...I arbetsuppgifterna ingår även inköp av IT-utrustning, att föreslå lösningar på mer övergripande problem samt möjliggöra ny funktionalitet i takt med den tekniska utvecklingen.

Nyheter / 15 juli, 2016

Basinkomst, hälsoappar och brandförsvar - dokumentation från Almedalen

Under årets politikervecka i Almedalen pratade forskare från Institutet om en mängd olika frågor. Här kan de se och lyssna på dokumentation från några av dem. Basinkomst - ett finskt experiment, med Anders Ekholm i panelenOlli Kangas berättar om hur e...

Nyheter / 07 juli, 2016

Institutet för Framtidsstudier söker en forskningsassistent

Forskningsassistent söks till forskningsprogrammet Barns levnadsförhållanden i ett föränderligt samhälle: Socioekonomisk och etnisk ojämlikhet, finansierat av FORTE.

Nyheter / 04 juli, 2016

Debattreplik om könskvotering i bolagsstyrelser

"Bolagsstyrelser är inte jämställda. Vi är alla eniga om problemformuleringen och målet med jämställdhet. Kan vi nu enas om medlen?". I torsdags, den 30 juni, skrev fyra kvinnliga näringslivstoppar ett debattinlägg på DN Debatt om varför en kvotering..., praktisk filosof.

Nyheter / 28 juni, 2016

Att lämna våldsbejakande extremism

Varje år söker sig framför allt unga människor till olika typer av våldsbejakande extremistiska miljöer, som vit makt-miljöer, islamistiska miljöer och antifascistiska grupper. Skälen till varför man går med varierar men har ofta med gemenskap och id...

Kalendarium

sep
14
14 sep 2016

Forskarseminarium

Armin Schäfer: TBA

sep
16
sep
28
28 sep 2016

Forskarseminarium

William MacAskill: TBA

okt
05
05 okt 2016

Öppet seminarium

Migrationsdagen