Institutet för Framtidsstudier söker en forskningsassistent

Institutet för Framtidsstudier söker en forskningsassistent till projektet Fattigdomens konsekvenser, finansierat av Riksbankens Jubileumsfond. 

Projektet syftar till att studera fattigdomens och ojämlikhetens kort- och långsiktiga konsekvenser för barn, ungdomar och vuxna med hjälp av data från surveyundersökningar och register. 

Som forskningsassistent i detta projekt arbetar du främst i programmet Stata med hantering, kodning och dokumentation av stora, och ibland komplexa, datamängder, men också andra forskningsrelaterade sysslor kan förekomma. I flera uppgifter kommer du att samarbeta med externa forskargrupper och delta i internationellt komparativa projekt. Egen forskning som faller inom projektets ramar kan ingå.

Arbetet kräver goda förkunskaper i datahantering och kodning i Stata, eller goda förutsättningar att lära sig detta snabbt.  Det är viktigt att du är noggrann och att du har god språklig förmåga. Goda kunskaper i svenska språket är nödvändiga, eftersom befintlig dokumentation av flera datakällor bara finns på svenska.

Tjänsten är tidsbegränsad (maximalt tre års anställning) och inleds med en provanställning på sex månader. Omfattning (hel- eller deltid) och tillträde enligt överenskommelse. 

Din ansökan ska innehålla en kort beskrivning av din bakgrund och din lämplighet för tjänsten, ett CV, samt betyg från kurser på eftergymnasial nivå (t.ex. ett LADOK-utdrag). Bifoga också eventuell avslutad kandidat- och/eller magisteruppsats.

Ansökan skickas senast 2013-01-31 till [email protected].
För mer information kontakta projektledare Carina Mood på epost: [email protected].