Vi söker en drivande och analytisk forskningskoordinator

Vill du jobba med världens avgörande framtidsfrågor? Ha en operativ roll med eget ansvar för administrativt och strategiskt stöd till forskare i en internationell vetenskapsmiljö i toppklass? Ansvara för den ekonomiska rapporteringen av forskningsprojekt till forskningsfinansiärer? Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med forskningsfinansiering och dessutom erfarenhet av rapportering och redovisning av EU-finansierade forskningsprojekt?

Institutet för framtidsstudier (IFFS) är en självständig forskningsstiftelse som bedriver tvärvetenskaplig och policyrelevant forskning om avgörande framtidsfrågor: klimatet och vårt ansvar gentemot framtida generationer, nya teknologier och mänsklighetens framtid, demokratins utveckling på lång sikt, jämlikhet och diskriminering – och mycket annat. Med seminarieverksamhet, löpande publiceringar och breda samarbeten arbetar vi för att stimulera framtidsperspektivet i såväl forskning som samhällsdebatt. För närvarande är över hundra forskare knutna till institutet. Vi arbetar i ljusa lokaler på Holländargatan ovanför Centralbadet i centrala Stockholm. Med forskare från olika discipliner och länder och ett flexibelt kansli är vi en socialt och intellektuellt stimulerande arbetsplats i en internationellt ledande forskningsmiljö. För mer information om IFFS se här där du bland annat hittar vår senaste verksamhetsrapport och nuvarande forskningsprogram.

IFFS är en modern arbetsplats med generösa personalförmåner, verksamheten har en positiv utveckling och nu erbjuds du möjlighet till ett föräldravikariat som forskningskoordinator på drygt ett år med möjlighet till förlängning. Anställningsperioden beräknas vara från 15 januari 2021 till 15 maj 2022. Urval och intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag.

OM TJÄNSTEN

Du erbjuds en kvalificerad och varierad tjänst som forskningskoordinator och du rapporterar till den administrativa chefen. Du arbetar med breda kontaktytor såväl internt som externt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak:

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en kandidat- eller masterexamen inom samhällsvetenskap/ekonomi eller liknande där forskarstudier är en stark merit. Dina erfarenheter av arbetslivet kommer troligtvis från projekt- och forskningsadministration inom högskolevärlden eller hos forskningsfinansiärer. Vi vill att du har god erfarenhet av rapportering och redovisning av EU-finansierade projekt. Excel är ett naturligt arbetsverktyg som du behärskar ytterst väl (framförallt när det gäller budgetering, ekonomisk rapportering och uppföljning) och det är meriterande om du arbetat med verktyg inom BI (Business Intelligence) som t.ex. Power BI. Ytterligare en merit är om du är en god användare av Sharepoint och Teams. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Erfarenhet från engelskspråkig miljö är en merit.

För att lyckas i denna tjänst tror vi att du är ordningsam och kvalitetsmedveten med en god förmåga att planera ditt eget arbete. Du trivs både med att arbeta självständigt och i team, är proaktiv och tycker om att ta ett helhetsansvar för dina forskningsprojekt. Du är serviceinriktad, flexibel och självgående och är van att samarbeta med såväl forskare som ekonomer och administratörer.

Du lockas av att komma till en internationell, dynamisk och rolig forskningsmiljö med engagerade medarbetare. Korta beslutsvägar och ett gott samarbetsklimat i en liten och flexibel organisation skapar förutsättningar för arbetsglädje och trivsel.

Institutet för framtidsstudier arbetar för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten.

KONTAKTPERSONER

För mer information gällande tjänsten vänligen kontakta Cecilia Byström, cecilia.bystrom@iffs.se eller Mats Ingelström, mats.ingelstrom@iffs.se. För information om Institutet för framtidsstudier vänligen kontakta Christina Alwert, christina.alwert@iffs.se.

ANTÄLLNINGENS OMFATTNING

Heltid eller eventuellt deltid i kombination med forskningsanställning.

ANSTÄLLNINGSFORM

Vikariat

TJÄNSTGÖRINGSORT

Stockholm

SISTA ANSÖKNINGSDAG

2020-12-07

ANSÖKAN

Du ansöker genom att skicka in ditt CV och personliga brev till jobs@iffs.se Märk din ansökan med ”Forskningskoordinator” i rubriken. Sista ansökningsdag: 7 december, 2020. Urval och intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!