Hoppa till innehållet

Jobba hos oss som projektkoordinator

Institutet för framtidsstudier växer och söker nu en 

PROJEKTKOORDINATOR  100 %

Du kommer i din roll att bistå VD och forskare vid ansökningar om externa projektmedel med information och framställande av ansökan inklusive budget. Du undersöker dessutom aktivt externa finansieringsmöjligheter för projekt, postdoc-tjänster, gästforskare och liknande. Du bistår vid genomförande av projektaktiviteter som seminarier, workshops, konferenser mm.  

Du ansvarar för att projektansökningar dokumenteras, och bistår den administrativa chefen med att följa upp och rapportera projekt till anslagsgivare och projektledare.

Du samarbetar också med informatören för att sprida information om institutets forskningsverksamhet.

Då institutet har ett mindre kansli stöttar vi varandra under perioder av extra arbetsbelastning med diverse arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har en analytisk ådra och intresse och erfarenhet från en forskningsintensiv miljö. Det är också viktigt att du är serviceinriktad, flexibel, självgående och tycker om att samarbeta med både forskare och administratörer.

Du har en högskoleexamen eller masterexamen inom samhällsvetenskap eller likvärdigt och erfarenhet av forskarstudier är en stark merit. Dina erfarenheter från arbetslivet kommer troligtvis från att du arbetat med att administrera projekt och forskning inom högskolevärlden eller hos forskningsfinansiärer. Excel är ett naturligt arbetsverktyg, och du är väl förtrogen med svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från engelskspråkig miljö är en merit.

Du lockas av att komma till en internationell, dynamisk och rolig forskningsmiljö med engagerade medarbetare. Korta beslutsvägar och ett gott samarbetsklimat i en liten och flexibel organisation skapar förutsättningar för arbetsglädje och trivsel. IF har kontor centralt i Stockholm just ovanpå Centralbadet.

Vi ser gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

IF erbjuder konkurrenskraftiga löner och generösa löneförmåner.

För frågor om tjänsten kan du vända dig till ställföreträdande VD professor Folke Tersman på folke.tersman@iffs.se.

Fram till den 15 oktober ser vi fram mot att ta emot din ansökan och cv på info@iffs.se märkt ”Projektkoordinator”.  

Välkommen med din ansökan! 

 

Institutet för framtidsstudier (IF) bedriver policyrelevant tvärvetenskaplig forskning kring viktiga framtidsfrågor och medverkar i det offentliga samtalet med sin seminarie- och publikationsverksamhet. IF är en självständig forskningsstiftelse. Under ledning av VD Gustaf Arrhenius och ett kansli arbetar för närvarande ett drygt fyrtiotal forskare från olika discipliner med framtidsstudier och långsiktiga analyser. IF samarbetar med regering, riksdag, myndigheter, organisationer, institutioner, företag och enskilda, såväl i Sverige som internationellt, och finner vägar för att ge aktuell forskning genomslag i policyutformning. Läs gärna mer om oss på www.iffs.se och om vårt forskningsprogram Vilken framtid? Utmaningar och vägval i det 21:a århundradet.