Hoppa till innehållet

Film om ett nytt samhälle

IPSP (International Panel on Social Progress) är ett stort nätverk av samhällsvetenskapliga forskare från olika delar av världen som vill bidra med sina kunskaper till en bättre värld. Tillsammans har de författat en rapport med slutsatser om vad forskning har kommit fram till på en rad områden där stora förvandlingar är att vänta eller redan sker i våra samhällen. Det handlar om förändrade familjestrukturer, om en befolkning som blir allt äldre, om religionens roll, om klimatförändringar, om de ökande ojämlikheterna i hälsa, om säkerhet, urbanisering och mycket, mycket annat. Ambitionen är att hjälpa rörelser, organisationer, politiker och andra beslutsfattare över hela världen med den bästa expertisen som finns att få om sådant som har att göra med förändringar i samhället.

Rapporten på över två tusen sidor har nu landat hos ett universitetsförlag och beräknas lanseras senare i vår. Samtidigt skrivs en kortversion av rapporten som vi kommer att översätta till svenska för publicering efter sommaren.

Dokumentärfilm om våra utmaningar

Arbetet med IPSP-rapporten har dokumenterats på flera olika sätt, bland annat med videointervjuer och blogginlägg som kan ses på deras webbplats. Här på IF har vi också stöttat arbetet med en dokumentärfilm om projektet och de utmaningar många samhällen står inför. I somras besökte filmaren Sofie vår VD Gustaf Arrhenius som är en av de många forskare som har bidragit till rapporten. Vi hoppas kunna visa dokumentären i Stockholm under hösten 2018. Följ arbetet med filmen på Instagram och kontot "A new society".

Till IPSP:s webbplats

Till A New Society på Instagram