Demokrati, rationell politik och övervakning i senaste numret av Tidskrift för politisk filosofi

Demokratins utformning och framtid är en av de viktigaste och mest aktuella frågorna för politisk filosofi, anser Gustaf Arrhenius. Läs en intervju med honom i senaste numret av Tidskrift för politisk filosofi.

I en intervju med William Bülow i Tidskrift för politisk filosofi berättar Gustaf om sin väg in i filosofin och om hur det kommer sig att det nuvarande forskningsprogrammet på Institutet för framtidsstudier ser ut som det gör.
Läs intervjun (pdf)

I senaste numret av tidskriften skriver också Torbjörn Tännsjö om övervakningssamhället och Peter Strandberg ställer frågan om rationell politisk styrning ens är möjlig.
Läs hela numret på www.politiskfilosofi.se

Institutet för framtidsstudier samarbetar med bokförlaget Thales kring utgivningen av Tidskrift för politisk filosofi. Tidskriften utgör ett forum för alla de akademiska discipliner som tangerar den politiska filosofin, dvs. i första hand ekonomi, ekonomisk historia, filosofi, idéhistoria, rättsvetenskap, sociologi, och statsvetenskap. Förutom vetenskapliga samt essäistiskt och populärt inriktade artiklar publiceras även repliker på tidigare texter i tidskriften, recensioner av aktuell svensk och utländsk politisk-filosofisk litteratur och intervjuer.

För att få uppdateringar om nya nummer, förhandspublikationer, m.m., gilla tidskriften på Facebook eller följ den på Twitter.