Institutet för Framtidsstudier är en självständig forskningsstiftelse som främjar framtidsperspektiv i forskning och samhällsdebatt

Nyheter

Nyheter / 21 juni, 2016

Möt oss i Almedalen!

Hållbar konsumtion, digital revolution och framtidens upphandlingsfunktion. Det är några av de ämnen som kommer att avhandlas av forskare från Institutet för framtidsstudier under årets upplaga av politikerveckan i Almedalen. Måndag 09:15–10:15  Digitali...(Anders Ekholm)

Nyheter / 27 maj, 2016

Etik och e-cigaretter. Om rökarnas framtida hälsa

Sex miljoner människor dör varje år som följd av tobaksrökning. Det finns experter som pekar på e-cigaretten som en väg ut ur problemet, men det finns samtidigt andra experter som menar att den är en återvändsgränd. Daniel Wikler, professor i etik oc...

Nyheter / 03 maj, 2016

Hur många flyktingar klarar den svenska välfärdsstaten av?

Med det senaste årets flyktingström har flera diskussion följt som handlar om hur de människor som kommer till Sverige påverkar dem som redan bor i landet. Hur påverkar de ekonomin? Hur påverkar de våra värderingar? Hur påverkar det välfärdsstaten? En...

Nyheter / 03 maj, 2016

"Shit, vi behöver ha in en tjej här""

När nydisputerade Anna Tyllström för några år sedan fick en förfrågan om att agera domare i tävlingen SM i ekonomi blev hon hedrad. Först. Sedan valde hon att tacka nej. Om anledningen till varför hon tackade nej skrev hon sedan en krönika för tidskrift...

Nyheter / 07 april, 2016

Makt eller börda. Om äldre och deras position i samhället

Andelen äldre i vår befolkning växer stadigt, såväl i Sverige som i många andra länder. Sverige är idag ett land som är bra att åldras i, men kommer det att kunna fortsätta vara så?

Kalendarium

jul
03
03 jul 2016

Öppet seminarium

På plats i Almedalen 2016

jul
04
04 jul 2016

Öppet seminarium

IF i Almedalen 2016

sep
14
14 sep 2016

Forskarseminarium

Armin Schäfer: TBA

sep
16
sep
28
28 sep 2016

Forskarseminarium

William MacAskill: TBA